In gesprek met… Hutten Catering

In gesprek met… Hutten Catering


Ingesprekmethutten

Hutten Catering, Veghel

Cucina di Clara kreeg de kans om Hutten Catering te interviewen. De bekende cateraar uit Veghel opereert al jaren landelijk en bedient verschillende doelgroepen: bedrijfsleven, evenementen en zorginstellingen. Een zeer brede klantenkring met ieder zo hun wensen en verwachtingen. Onder die duizenden klanten bevinden zich ook personen met voedselallergieën, waaronder ook mensen met glutenintolerantie. Cucina di Clara vroeg zich af hoe de grote cateraar omgaat met deze specifieke doelgroep en ging in gesprek met Rob Blankenstein, supply chain manager bij Hutten.

De aandacht voor dieetvoeding maar ook glutenvrij eten in het bijzonder is de laatste jaren enorm toegenomen. Onder andere omdat bij steeds meer mensen glutenintolerantie wordt vastgesteld. Ook Hutten Catering merkt een duidelijke stijging in het aantal aanvragen voor glutenvrije producten. Hutten heeft gezonde en duurzame voeding hoog in het vaandel staan en wil daarom ook bijdragen aan specifieke vragen omtrent dieetvoeding. Het assortiment van Hutten is daarop aangepast. Rob Blankenstein: “Wat ons echter opvalt is dat bepaalde klanten met een voedselallergie nog wat huiverig zijn om het onderwerp aan te snijden en hun glutenvrije bestelling bij ons door te geven. Ze nemen hun eigen lunchpakket mee naar kantoor of regelen zelf iets als ze een evenement bezoeken. Waar wij naar streven is om in onze restaurants een goed en gezond aanbod te presenteren zodat ook deze klanten het vertrouwen krijgen dat ze niet ziek worden van een ‘verkeerd’ product. Daar werken we dagelijks en met veel toewijding aan.”

Bij Hutten Catering zit inspelen op klantbehoeften in de genen. Er gaat geen dag voorbij of Hutten houdt rekening met de wensen van hun eters. Daar hoort ook een glutenvrij assortiment bij. Dat dit standaard aangeboden moet worden is een duidelijke trend van de laatste jaren en daar speelt Hutten graag op in.

Maar hoe houdt Hutten daar dan rekening mee in haar dagelijks productieproces? Voor klanten met een voedselallergie koopt Hutten specifieke dieetproducten apart in. De productie en verwerking van dieet-specifieke producten wordt separaat en vóór het ‘gewone’ bereidingsproces ingepland. “De grootste uitdaging is het zoeken naar en het vinden van producten en gerechten die qua kwaliteit en qua smaak aan de verwachtingen voldoen. Er is voldoende te krijgen maar het is niet altijd even smakelijk”, aldus Blankenstein. “Dat hebben wij opgelost door onze producten in- en extern op smaak te laten testen. We hebben een testpanel van personen die glutenvrij moeten eten. Een beter panel kan je niet krijgen. Zij krijgen de producten mee naar huis en na het nuttigen ervan stellen zij ons op de hoogte van hun ervaringen.”

Ook Hutten Catering heeft zich op het gebied van dieetbehoeften van klanten in de afgelopen jaren ontwikkeld. “In het begin werd het omgaan met dieetwensen als ingewikkeld ervaren, vooral omdat allergievrije gerechten afwijkend waren van de ‘gewone’ bestellingen. Inmiddels speelt Hutten dagelijks in op deze wensen en is het geen enkel probleem meer voor ons team. Onze productie is erop aangepast en ons team erop ingesteld. Hutten beseft goed hoe belangrijk dieetbehoeften zijn voor de klanten die er afhankelijk van zijn.”

Tenslotte deelt Hutten Catering nog graag twee heerlijke recepten die zij regelmatig serveren voor hun glutenvrije gasten met Cucina di Clara: Varkenshaas met roomsaus en gepofte Nicola aardappelen én Claressefilet met gepofte trostomaatjes en tomatensaus.

Bedankt Hutten, voor dit interessante gesprek!

+ Nog geen reacties

Deel het met ons