Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

Waarom Cucina di Clara?


Met glutenintolerantie of coeliakie kun je goed leven en heel oud mee worden als je je maar goed aan je dieet houdt. Maar het is niet altijd makkelijk, het komt vaak niet uit, en je loopt vaak tegen praktische uitdagingen en sociale belemmeringen aan. Het is veel plannen en nooit de deur uit zonder een nood-pakketje. Vervelend maar je kunt er wel veel zelf aan doen om je eigen leven of dat van je kind een stuk aangenamer en gezelliger te maken. Mijn motto is ‘voor alles is wel een oplossing te bedenken’.

Als je glutenintolerantie hebt dan kun je geen producten gemaakt van tarwe, rogge, gerst, spelt of kamut eten. De meest voorkomende zijn brood, koekjes, taart, pasta en crackers, maar sommige producten bevatten ook verborgen gluten zoals soepen en sauzen in blik of pakje of kant-en-klare maaltijden.

Inmiddels ben ik al 11 jaar ervaren met glutenintolerantie en heb al redelijk wat situaties meegemaakt als moeder van een opgroeiend kind met coeliakie. Creativiteit, flexibiliteit en een goede planning kunnen ervoor zorgen dat je niet gebukt gaat onder de gevolgen van glutenintolerantie en dat jij of je kind aan alles kunt meedoen. Daarnaast heb ik de passie en liefde voor koken van mijn oma en moeder geërfd. Ik ben zelf inmiddels regelmatig in de keuken te vinden, voor het bereiden van een gezellig etentje met familie of vrienden, een anders-dan-anders BBQ of een winterse stoofschotel. En ik bak wekelijks glutenvrij brood en regelmatig glutenvrije taarten, broodjes en lekkernijen. Mijn glutenvrije bak- en kookervaring wil ik graag met jullie delen. Ik hoop dat jullie inspiratie kunnen halen uit mijn blogs en recepten. Ik ben benieuwd naar jullie reacties. Mocht je vragen, ideeën of suggesties hebben laat ze dan achter op deze site. Ik reageer dan zo snel mogelijk.

Veel lees- en kookplezier!

Martine van Cucina di Clara