Pepernoten
Pepernoten (ongeveer 100 stuks)
Voorbereiding: 25 mn.
Oventijd: 15 mn.
Nodig:
- 225 g. glutenvrij wit meel
- 75 g. bruine basterdsuiker
- 125 g. koude roomboter in kleine stukjes
- 10 g. glutenvervanger (bv. Orgran)
- 6 g. glutenvrij bakpoeder (glutenvrij)
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 el. speculaaskruiden (glutenvrij)
- zout
- eventueel wat water
Bereiding:
- Verwarm de (hetelucht)oven op 175 gr. Celsius en bekleed 2 ovenbakblikken met bakpapier
- Doe het GV meel, glutenvervanger, suiker, vanillesuiker, bakpoeder, speculaaskruiden en een snufje zout in een mengkom en meng;
- Voeg er de koude roomboter in blokjes aan toe. Kneed het geheel totdat er een bal ontstaat. Indien te kruimelig voeg er dan een klein beetje water aan toe;
- Verdeel het deeg in meerdere delen en maak van ieder deel lange worstjes. Snijd vervolgens ieder worstje in stukjes ter grootte van een knikker. Rol de stukjes tot balletjes en plet ze indien gewenst. Herhaal dit totdat het deeg op is;
- Leg de pepernoten in rijen op de bakblikken en bak ze in het midden van de oven in circa 15 mn. gaar;
- Laat de pepernoten goed afkoelen en snoep ze.
Fijne Sinterklaas!
TIP: de pepernoten zijn goed te bewaren in een luchtdichte trommel.
——–
g11ksa
bxqoh1
88p2bl
p2ejip
aibb22
2h2a49
p9m7kw
gho58y
jrpq4d