Pompoensoep
Pompoensoep (8 personen)
Voorbereiding: 20 mn.
Bereiding: 20 mn.
Nodig:
- 1 flespompoen, geschild en pitten verwijderd, in grove stukken gesneden (ca. 1 kg)
- 3 uien gesnipperd
- 5 teentjes knoflook geplet en gehakt
- 800 g aardappels geschild en in stukjes gesneden
- 2 moesappels (bv. goudreinet) geschild en in stukjes gesneden
- 1 tl. korianderpoeder
- 1 tl. komijnpoeder
- 1 tl. kurkumapoeder
- 1 tl. kerriepoeder
- 2 l. groentebouillon
- olijfolie
- peper
- Garnering: sesamzaadjes of gehakte peterselie of koriander of stukjes appel
Verder:
- grote soeppan
- staafmixer
Bereiding:
- Verwarm de groentebouillon tot bijna kookpunt;
- Verhit de olijfolie in de soeppan en fruit de ui en knoflook op laag vuur;
- Voeg vervolgens de pompoen-, appel- en aardappelblokjes toe. Voeg ook de specerijen toe en schep het geheel goed door;
- Laat het geheel ongeveer 5 mn. op middelhoog vuur onder voortdurend omscheppen meefruiten;
- Voeg de groentebouillon toe en laat de soep vervolgens ongeveer 20 mn. gaar worden;
- Pureer de soep met de staafmixer;
- Garneer naar keuze met geroosterde sesamzaadjes, verse koriander of peterselie blaadjes, alfalfa of stukjes appel. Serveer met glutenvrij brood zoals bijvoorbeeld focaccia.
7nr68c
xctt4d
hbeglp
34h7lu