Pompoensoep

Pompoensoep


Pompoensoep

Pompoensoep met focaccia

Pompoensoep (8 personen)
Voorbereiding: 20 mn.
Bereiding: 20 mn.

Nodig:

  • 1 flespompoen, geschild en pitten verwijderd, in grove stukken gesneden (ca. 1 kg)
  • 3 uien gesnipperd
  • 5 teentjes knoflook geplet en gehakt
  • 800 g aardappels geschild en in stukjes gesneden
  • 2 moesappels (bv. goudreinet) geschild en in stukjes gesneden
  • 1 tl. korianderpoeder
  • 1 tl. komijnpoeder
  • 1 tl. kurkumapoeder
  • 1 tl. kerriepoeder
  • 2 l. groentebouillon
  • olijfolie
  • peper
  • Garnering: sesamzaadjes of gehakte peterselie of koriander of stukjes appel

Verder:

  • grote soeppan
  • staafmixer

Bereiding:

  • Verwarm de groentebouillon tot bijna kookpunt;
  • Verhit de olijfolie in de soeppan en fruit de ui en knoflook op laag vuur;
  • Voeg vervolgens de pompoen-, appel- en aardappelblokjes toe. Voeg ook de specerijen toe en schep het geheel goed door;
  • Laat het geheel ongeveer 5 mn. op middelhoog vuur onder voortdurend omscheppen meefruiten;
  • Voeg de groentebouillon toe en laat de soep vervolgens ongeveer 20 mn. gaar worden;
  • Pureer de soep met de staafmixer;
  • Garneer naar keuze met geroosterde sesamzaadjes, verse koriander of peterselie blaadjes, alfalfa of stukjes appel. Serveer met glutenvrij brood zoals bijvoorbeeld focaccia.

+ Leave a Comment