Hutten’s varkenshaas met roomsaus en gepofte nicola-aardappelen

Hutten’s varkenshaas met roomsaus en gepofte nicola-aardappelen


20150421_Hutten-Glutenvrij-varkenhaasVarkenshaas met roomsaus van Hutten Catering (per persoon)

  • 100 g. varkenshaas
  • 75 g. waspeen
  • 75 g. sugarsnaps
  • 200 g. nicola aardappelen
  • Bosje tijm
  • Bosje rozemarijn
  • 20 g. roomboter
  • 0,2 kookroom
  • 20 g. ui, gesnipperd
  • olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  • Was de aardappelen grondig zodat al het zand eraf is en snijd ze dan in partjes. Vermeng de aardappel partjes met wat zout en verse tijm en rozemarijn en olijfolie en pof deze in een voorverwarmde oven op 200 °C. ongeveer 20 minuten totdat deze gaar zijn;
  • Blancheer de sugarsnaps en de waspeen beetgaar en breng deze op smaak met peper en zout en een klontje roomboter;
  • Snijd de varkenshaas in stukjes en gril deze op een grilplaat zodat je mooie streepjes krijgt. Gaar deze nog ongeveer 3 minuten in de oven op 170 °C;
  • Voor de roomsaus smelt een klontje roomboter in de pan en fruit het fijn gesneden uitje licht aan blus deze af met de room en breng dit op smaak met peper en zout. Laat de saus een beetje inkoken tot het stroperig wordt;
  • Dresseer zoals gewenst de ingrediënten op een bord.

+ Nog geen reacties

Deel het met ons