Hutten’s gepocheerde Claressefilet met witte rijst, roerbakgroenten en gepofte trostomaatjes met een tomatensaus

Hutten’s gepocheerde Claressefilet met witte rijst, roerbakgroenten en gepofte trostomaatjes met een tomatensaus


20150421_Hutten_Glutenrij-ClaresseGepocheerde Claressefilet van Hutten Catering (per persoon)

  • 100 g. claressefilet (vis), schoongemaakt
  • 80 g. ongekookte rijst
  • 150 g. roerbakgroenten naar keuze
  • 5 stuks trostomaatjes
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 1 pakje tomatencoulis (of passata)
  • Verse oregano

Bereidingswijze

  • Schenk de rijst in een pannetje en voeg koud water met wat zout toe zodat de rijst net onder staat. Als de rijst kookt laat dan ongeveer 8 minuten koken. Giet de rijst af en laat de rijst vervolgens uitdampen;
  • Leg het stukje vis op bakpapier, strooi er peper en zout overheen en bak deze ongeveer 7 minuten op 170 °C in de voorverwarmende oven;
  • Bak de roerbakgroenten in een hete pan met een scheutje olijfolie en schud de groenten regelmatig om tot ze allemaal mooi bruin zijn;
  • Laat voor de tomatensaus de tomatencoulis in een pannetje inkoken en breng op smaak met wat verse oregano en peper en zout;
  • Dresseer nu alle ingrediënten mooi op het bord.

Claresse is een van de meest duurzaam gekweekte vissoorten van dit moment. Het is een zoetwaterwitvis die is voortgekomen uit een natuurlijke kruising tussen twee vissoorten uit de familie van de catfish. Hij is dus uitstekend te gebruiken als duurzame vervanger voor overbeviste witvissoorten.

Meer weten? Kijk dan op www.claresse.eu

+ Nog geen reacties

Deel het met ons