Spaghetti met venkel en chipolataworstjes

Spaghetti met venkel en chipolataworstjes


Spaghetti met venkel

Glutenvrije spaghetti met venkel en chipolataworstjes

Spaghetti met venkel en chipolataworstjes (4 personen)
Voorbereidingstijd: 5 mn.
Bereidingstijd: 15 mn.

Nodig:

  • 300 g. glutenvrije spaghetti (bv. Sam Mills Pasta d’Oro)
  • 2 sjalotten, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geplet en fijngehakt
  • 1 venkel, gewassen en in smalle reepjes gesneden
  • 200 g. glutenvrije varkenschipolataworstjes (bij voorkeur biologisch, runder- of lamsworstjes kunnen ook)
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g.)
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 tl. rietsuiker
  • 1 tl. venkelzaad
  • 3 el. olijfolie
  • versgemalen peper & zout
  • Parmezaanse kaas, geschaafd of geraspt

Bereiding:

  • Bereid de spaghetti volgens gebruiksaanwijzing;
  • Snijd de chiplotataworstjes in stukjes van 2 cm lang;
  • Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan. Fruit op middelhoog vuur de sjalotten en knoflook totdat ze bruin zijn. Voeg de chipolataworstjes en het venkelzaad toe en bak deze gaar. Voeg naar smaak peper en zout toe;
  • Bak de fijngesneden venkel ongeveer 5 mn. mee;
  • Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree en suiker toe en laat het geheel goed doorwarmen;
  • Giet de spaghetti af, voeg wat extra virgine olijfolie toe en tenslotte de venkelsaus. Strooi er wat Parmezaanse kaas overheen en serveer meteen.

TIP: Lekker met een groene salade met basalmicodressing.

+ Nog geen reacties

Deel het met ons