Salade met peer, walnoten en geitenkaas
Salade met peer, walnoten en geitenkaas (4 personen)
Bereiding: 10 mn.
Nodig:
- 100 g. gemengde jonge bladsla
- 2 stengels bleekselderij
- 2 rijpe peren
- 150 g. zachte geitenkaas
- 50 g. walnoten
Voor de dressing:
- 6 el. goede olijfolie vergine
- 1 el. citroensap
- 1 el. vruchtenazijn (bv frambozen- of dadelazijn)
- eventueel een beetje vloeibare honing
- peper en zout
Bereiding:
- Snij de bleekselderij in dunne plakjes;
- Schil de peren en snij ze in dunne reepjes;
- Hak de walnoten in grove stukken en snij de geitenkaas in blokjes;
- Maak een dressing door de olijfolie, citroensap, (honing) en azijn door elkaar te mengen. Breng het geheel op smaak met peper en zout;
- Meng de sla en bleekselderij met de dressing;
- Verdeel het slamengsel over 4 grote borden en verdeel vervolgens de peer, walnoten en geitenkaas er over heen;
- Serveer met glutenvrij ciabatta of stokbrood.
+ Nog geen reacties
Deel het met ons