Pastaschotel met zalm en courgette

Pastaschotel met zalm en courgette


pastaschotel web

Pastaschotel met zalm en courgette

Pastaschotel met zalm en courgette (4 personen)
Voorbereiding: 20 mn.
Oventijd: 25 mn

Nodig:

  • 300 g glutenvrij pasta (bv Pasta d’Oro fusilli van San Mills)
  • 150 g gerookte zalm snippers
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kleine courgette
  • 1 dunne prei
  • 200 g diepvries erwtjes
  • 1/2 bakje kruidenroomkaas
  • 1 klein potje zure room
  • Peterselie
  • Olijfolie
  • 1/2 zakje (100 g) geraspte kaas
  • Peper & zout

Bereiding:

  • Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing;
  • Hak de ui en knoflook fijn en fruit in de olijfolie. Was de prei en snijd het in ringen. Doe de prei in de pan en laat even meefruiten;
  • Verwarm de oven voor op 180 °C;
  • Snijd de courgette in kleine blokjes. Voeg de courgette en de erwten aan het preimengsel toe. Bak even door maar houd de groenten knapperig. Voeg de zalmblokjes toe. Draai het vuur uit;
  • Meng de zure room en kruidenroomkaas door de groenten en voeg er tenslotte de gekookte pasta aan toe. Meng goed door en doe het geheel in een met olie ingevette ovenschaal. Strooi er de geraspte kaas overheen;
  • Zet 25 mn in de oven totdat er een mooi bruin korstje ontstaat. Serveer meteen.

TIP: Lekker met een frisse salade van jonge bladsla, kersttomaatjes, mini-mozzarella en een olijfolie-basalmicoazijn dressing.

+ Nog geen reacties

Deel het met ons