Pastasalade met gerookte kip en zwarte olijven

Pastasalade met gerookte kip en zwarte olijven


Pastasalade 1

Glutenvrije pastasalade met gerookte kip en zwarte olijven

Pastasalade met gerookte kip en zwarte olijven (4 personen)
Voorbereiding: 10 mn.
Bereiding: 10 mn.

Deze pastasalade kan van tevoren gemaakt worden en is dus heel handig als je weinig tijd in de keuken wilt doorbrengen of als je haast hebt. Met deze salade kun je alle kanten op. Deze salade smaakt ook heerlijk als bijgerecht bij de BBQ of bij een glutenvrije picknick.

Nodig:

  • 300 g. glutenvrije pasta (bv. penne of fussili)
  • 1 gerookte kipfilet, in kleine blokjes gesneden (glutenvrij, bij voorkeur scharrel of biologisch)
  • 100 g. romatomaatjes, gehalveerd
  • ½ courgette, in kleine blokjes gesneden
  • 100 g. zwarte olijven
  • 25 g. jonge bladsla of rucola
  • olijfolie vergine met rozemarijn
  • 1 el. tomatentapenade (glutenvrij)
  • 2 el. citroensap
  • 2 el. heksenkaas met tomaat-basilicum
  • verse basilicum of diepvries Italiaanse kruiden
  • versgemalen peper
  • zout

Bereiding:

  • Kook de pasta in ruim kokend water met snufje zout in ongeveer 10 minuten beetgaar. Giet af en laat even uitdampen. Doe de pasta in een ruime schaal. Giet er wat olijfolie overheen, meng goed door en laat helemaal afkoelen;
  • Doe de courgetteblokjes in een grote schaal. Laat een liter water koken en overgiet de courgette met het kokend water. Laat een paar minuten staan en spoel vervolgens met koud water af. Laat vervolgens goed uitlekken. Zo zijn de courgetteblokjes beetgaar geworden en behouden ze toch hun typische smaak die prima past bij deze zomerse salade;
  • Maak een romige dressing van de heksenkaas, tapenade, citroensap, gehakte basilicum of kruiden en versgemalen peper. Voeg naar smaak nog wat olijfolie met rozemarijn toe;
  • Voeg de kipfiletblokjes, tomaatjes, olijven en courgetteblokjes aan de afgekoelde pasta toe. Meng er de dressing doorheen. Laat het geheel in de koelkast afkoelen;
  • Voeg net voor het serveren de jonge bladsla of rucola toe en schep nog eens goed door.

Variatietip: Wil je een keer een andere pastasalade? Vervang dan de gerookte kipfilet door een blikje uitgelekte tonijn.

 

 

+ Nog geen reacties

Deel het met ons