Nachos met zwarte bonen en guacamole
Nachos met zwarte bonen en guacamole (4 personen)
Voorbereidingstijd: 10 mn.
Bereidingstijd: 10 mn.
Oventijd: 20 mn.
Nodig:
- 300 g. mager rundergehakt (liefst biologisch)
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, geplet en fijngehakt
- 1 rode paprika, in blokjes gesneden
- ½ courgette, in blokjes gesneden
- 2 blikken zwarte bonen (2 x 400 g.)
- 1 blikje mais (150 g.)
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 tl. korianderpoeder
- 1 tl. komijnpoeder
- 1 tl. paprikapoeder
- ½ tl. kaneel
- ½ tl. chilipoeder
- Versgemalen peper en zout
- 3 el. maiskiem- of zonnebloemolie
- 1 zak glutenvrije nachos naturel (150 g. of meer naar smaak)
- 250 ml. zure room
- 100 g. geraspte kaas
- Tacosaus (bv. Casa Fiesta)
- Verse koriander
Voor de guacamole:
- 1 rijpe avocado, gehalveerd en uitgelepeld
- 1 tomaat, in blokjes gesneden
- 1 teentje knoflook, geplet
- sap van ½ limoen
- versgemalen peper en zout
Verder:
Ruime ovenschaal
Bereiding:
- Warm de oven voor op 180 g. C;
- Verhit de olie in een pan en fruit de ui en knoflook. Voeg het gehakt eraan toe en kruid met de koriander-, komijn- en chilipoeder en kaneel. Breng op smaak met peper en zout;
- Voeg de paprika en courgette toe. Laat het geheel even garen;
- Voeg de uitgelekte zwarte bonen en mais toe en meng goed door. Haal van het vuur;
- Vet de ovenschaal in met wat olie. Schenk het gehakt-bonenmengsel in de schaal;
- Dek het mengsel af met een ruime laag nachos. Klop de zure room los en schenk de helft ervan gelijkmatig over de nachos. Strooi de geraspte kaas over het geheel;
- Laat de nachos ongeveer 20 mn. in oven opwarmen totdat de kaas gesmolten is;
- Bereid intussen de guacamole: doe alle ingredienten in een schaal en mix het tot een gladde massa.
- Strooi de verse korianderblaadjes er overheen. Serveer de nachos met de guacamole, tacosaus en zure room.
+ Nog geen reacties
Deel het met ons