Nachos met zwarte bonen en guacamole

Nachos met zwarte bonen en guacamole


Nachos met zwarte bonen en guacamole

Nachos met zwarte bonen en guacamole

Nachos met zwarte bonen en guacamole (4 personen)
Voorbereidingstijd: 10 mn.
Bereidingstijd: 10 mn.
Oventijd: 20 mn.

Nodig:

  • 300 g. mager rundergehakt (liefst biologisch)
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geplet en fijngehakt
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • ½ courgette, in blokjes gesneden
  • 2 blikken zwarte bonen (2 x 400 g.)
  • 1 blikje mais (150 g.)
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 tl. korianderpoeder
  • 1 tl. komijnpoeder
  • 1 tl. paprikapoeder
  • ½ tl. kaneel
  • ½ tl. chilipoeder
  • Versgemalen peper en zout
  • 3 el. maiskiem- of zonnebloemolie
  • 1 zak glutenvrije nachos naturel (150 g. of meer naar smaak)
  • 250 ml. zure room
  • 100 g. geraspte kaas
  • Tacosaus (bv. Casa Fiesta)
  • Verse koriander

Voor de guacamole:

  • 1 rijpe avocado, gehalveerd en uitgelepeld
  • 1 tomaat, in blokjes gesneden
  • 1 teentje knoflook, geplet
  • sap van ½ limoen
  • versgemalen peper en zout

Verder:
Ruime ovenschaal

Bereiding:

  • Warm de oven voor op 180 g. C;
  • Verhit de olie in een pan en fruit de ui en knoflook. Voeg het gehakt eraan toe en kruid met de koriander-, komijn- en chilipoeder en kaneel. Breng op smaak met peper en zout;
  • Voeg de paprika en courgette toe. Laat het geheel even garen;
  • Voeg de uitgelekte zwarte bonen en mais toe en meng goed door. Haal van het vuur;
  • Vet de ovenschaal in met wat olie. Schenk het gehakt-bonenmengsel in de schaal;
  • Dek het mengsel af met een ruime laag nachos. Klop de zure room los en schenk de helft ervan gelijkmatig over de nachos. Strooi de geraspte kaas over het geheel;
  • Laat de nachos ongeveer 20 mn. in oven opwarmen totdat de kaas gesmolten is;
  • Bereid intussen de guacamole: doe alle ingredienten in een schaal en mix het tot een gladde massa.
  • Strooi de verse korianderblaadjes er overheen. Serveer de nachos met de guacamole, tacosaus en zure room.

+ Nog geen reacties

Deel het met ons