Kokos cupcakes

Kokos cupcakes


Kokoscupcakes

Kokoscupcakes

Kokos cupcakes (ong. 20 cupcakes)
Bereidingstijd: 25 mn.
Oventijd: 50 mn.

Nodig:

Voor de cupcakes:

  • 4 eieren
  • 225 g. witte basterdsuiker
  • 100 g. zachte roomboter
  • 150 g. glutenvrij zelfrijzend meel (bv Orgran) of 150 g. glutenvrij bakmeel (bv Dove’s Farm Wit) met 4 g. glutenvrij bakpoeder
  • 125 ml. kokosmelk (ongezoet)
  • 200 g kokosrasp (zakken van 500 g zijn te koop bij de Toko)
  • 1 sinaasappel
  • ½ limoen (of citroen)

Voor de garnering:

  • ½ limoen (of citroen)
  • 3 el. suiker
  • 100 g. mascarpone of crème fraiche
  • extra kokosrasp

Verder:

  • 1 of 2 muffinbakblik(ken)
  • papieren cupcakevormpjes
  • extra boter of bakspray

Bereiding:

  • Verwarm de oven op 180 ° C;
  • Zet de cupcakevormpjes klaar in het bakblik en vet de vormpjes in met boter of bakspray;
  • Rasp de schil van de sinaasappel. Pers de sinaasappel en een halve limoen/citroen uit;
  • Doe de eieren, suiker, boter, glutenvrij bakmeel, eventueel bakpoeder, kokosrasp, sinaasappel- en limoensap en de sinaasappelrasp samen in een mengkom en mix tot een glad beslag;
  • Schep in ieder cupcakevormpje een ruime hoeveelheid beslag;
  • Plaats het bakblik in het midden van de voorverwarmde oven en laat ongeveer 50 mn goudbruin bakken (prik met een satéstokje in het midden van de cupcakes om te checken of ze gaar zijn);
  • Haal de cupcakes uit de oven en laat ze op een rooster afkoelen.

Garnering (dit kun je ruim van tevoren voorbereiden):

  • Snij de halve limoen of citroen eerst in gelijke plakjes en daarna ieder plakje weer in vieren;
  • Meng ongeveer 100 ml water met 2 eetlepels suiker, breng het mengsel aan de kook en laat dit op laag vuur wat indikken. Leg de limoenpartjes erin en laat het geheel afkoelen. Plaats het pannetje in de koelkast tot gebruik;
  • Leg net voor gebruik de limoenpartjes even op wat keukenpapier en dep ze droog;
  • Als de cupcakes afgekoeld zijn, meng dan de mascarpone of crème fraiche met de overgebleven suiker. Garneer de cupcakes met een dot room en plaats er een limoenpartje op. Sprenkel er nog wat kokosrasp overheen.

TIP: Als je niet alle cupcakes in een keer serveert, laat dan de room en versiering gedeeltelijk achterwege.

TIP: je kunt de cupcakes ook garneren met citroenglazuur of citroenbotercrème.

 

 

+ Nog geen reacties

Deel het met ons