Huisgemaakte glutenvrije hamburgers
Huisgemaakte glutenvrije hamburgers (4 pers.)
Voorbereidingstijd: 5 mn.
Bereidingstijd: 10 mn.
Nodig:
Voor de hamburgers:
- 400 g. mager rundergehakt
- 1 sjalot, gesnipperd
- 1 ei
- 2 el. kappertjes
- 2 el. ketchup
- 1 tl. Worcestershiresaus (glutenvrij variant van Bull Dog, verkrijgbaar bij de Toko)
- 1 tl. paprikapoeder
- ½ tl. komijnpoeder
- versgemalen peper en zout
- olijfolie
Erbij:
- glutenvrije bolletjes (bv. meergranen bolletjes van Genius)
- ketchup
- glutenvrije mayonaise
- sla
- tomaten, in plakjes gesneden
- augurken in plakjes
Verder:
grillpan
Bereiding:
- Meng het gehakt, ei, sjalot, kappertjes, ketchup en Worscestershire-saus tot een homogene massa. Voeg peper en zout naar smaak toe;
- Verdeel de gehaktmassa in 4 gelijke delen en draai van ieder deel een bal die je vervolgens voorzichtig plat drukt en rond houdt;
- Verhit de grillpan en bestrijk het met de olie. Bak de hamburgers rondom bruin en gaar. Zorg ervoor dat ze niet uitdrogen;
- Snij de bolletjes open, bestrijk ze naar smaak met ketchup of mayonaise. Beleg ze vervolgens met sla, de hamburgers, tomaten en augurken.
TIP: Serveer met frietjes en een salade.
+ Nog geen reacties
Deel het met ons