Gevulde paprika’s uit de oven
Gevulde paprika’s uit de oven (4 personen)
Voorbereiding: 25 mn
Oventijd: 25 mn
Nodig:
- 4 rode parika’s
- 2 kleine uien, gesnipperd
- 2 teentjes verse knoflook, geplet
- 400 g. rundergehakt, bij voorkeur biologisch
- ½ courgette
- 250 g. champignons
- 50 g. rozijnen
- een handvol pijnboompitten
- 1 blikje tomatenpuree
- 100 g. geraspte kaas
- olijfolie
- 1 tl. paprikapoeder
- 1 tl. kaneel
- 1 tl. milde currypoeder
- peper & zout
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 °C (hete lucht oven);
- Fruit de ui en knoflook in de olijfolie. Bak het gehakt mee en kruid het geheel met paprikapoeder, currypoeder en kaneel. Breng op smaak met peper en zout;
- Hak de courgette in blokjes en snij de champignons in plakjes. Voeg deze toe aan het gehaktmengsel en bak even mee. Voeg rozijnen en pijnboompitten toe;
- Voeg tenslotte de tomatenpuree toe en eventueel wat water als het geheel te dik is. Roer goed door;
- Was en halveer de paprika’s. Leg ze in een ruime en ingevette ovenschaal;
- Vul de halve paprika’s met het gehaktmengsel en strooi er de geraspte kaas overheen;
- Zet ongeveer 25 mn in de oven totdat er een mooi bruin korstje ontstaat;
- Serveer meteen, lekker met rijst en een salade.
+ Nog geen reacties
Deel het met ons