Gefrituurde inktvisringen


Calamari Fritti (4 personen)
Voorbereiding: 10 mn.
Baktijd: 5 mn. (+ opwarmtijd frituurolie)

Nodig:

Voor de inktvisringen

  • 400 g. inktvisringen (klant-en-klaar en schoongemaakt, vraag het je visboer)
  • paprika- en cayennepeper naar smaak
  • 50 g. glutenvrij wit meel (bv. Dove’s Farm)
  • gehakte platte peterselie
  • 1 citroen, in partjes gesneden
  • frituurolie
  • peper & zout

Voor de knoflooksaus:

  • 2 el. mayonnaise (glutenvrij)
  • 2 el. magere kwark
  • 1 el. citroensap
  • 1 teentje verse knoflook, geplet en fijngehakt
  • 1 el. verse gehakte tuinkruiden (wat je kunt vinden: bieslook, oregano, basilicum, peterselie)
  • peper & zout

Bereiding:

  • Verhit de frituurpan tot 180° C;
  • Dep de inktvisringen droog met keukenpapier. Meng het glutenvrij meel met de parika- en cayennepoeder;
  • Haal de inktvisringen door het glutenvrije meel en schud het overtollige meel eraf;
  • Maak de knoflooksaus door alle ingrediënten goed door elkaar te mengen;
  • Frituur de inktvisringen ongeveer 5 mn. Zorg er daarbij voor dat de ringen niet aan elkaar plakken;
  • Houd de gefrituurde ringen warm totdat alle inktvisringen klaar zijn;
  • Serveer warm met de knoflooksaus.

 

+ Nog geen reacties

Deel het met ons