Gefrituurde inktvisringen
Calamari Fritti (4 personen)
Voorbereiding: 10 mn.
Baktijd: 5 mn. (+ opwarmtijd frituurolie)
Nodig:
Voor de inktvisringen
- 400 g. inktvisringen (klant-en-klaar en schoongemaakt, vraag het je visboer)
- paprika- en cayennepeper naar smaak
- 50 g. glutenvrij wit meel (bv. Dove’s Farm)
- gehakte platte peterselie
- 1 citroen, in partjes gesneden
- frituurolie
- peper & zout
Voor de knoflooksaus:
- 2 el. mayonnaise (glutenvrij)
- 2 el. magere kwark
- 1 el. citroensap
- 1 teentje verse knoflook, geplet en fijngehakt
- 1 el. verse gehakte tuinkruiden (wat je kunt vinden: bieslook, oregano, basilicum, peterselie)
- peper & zout
Bereiding:
- Verhit de frituurpan tot 180° C;
- Dep de inktvisringen droog met keukenpapier. Meng het glutenvrij meel met de parika- en cayennepoeder;
- Haal de inktvisringen door het glutenvrije meel en schud het overtollige meel eraf;
- Maak de knoflooksaus door alle ingrediënten goed door elkaar te mengen;
- Frituur de inktvisringen ongeveer 5 mn. Zorg er daarbij voor dat de ringen niet aan elkaar plakken;
- Houd de gefrituurde ringen warm totdat alle inktvisringen klaar zijn;
- Serveer warm met de knoflooksaus.
+ Nog geen reacties
Deel het met ons