Chocolademousse
Chocolademousse (6 kleine porties)
Bereidingstijd: 15 mn.
Oventijd: geen
Wachttijd: 60 mn.
Wat doe je met overgebleven ingrediënten van andere recepten? Als je Kalfsragout (link naar recept/blog) maakt dan heb je bijvoorbeeld eiwitten en room over. Gebruik dit dan de volgende dag om een chocolademousse te maken. Heb je meer nodig, dan verdubbel je de hoeveelheden.
Nodig:
- 100 g. pure chocola
- 2 eiwitten
- 170 ml. slagroom
- 2 el. poedersuiker
- snufje zout
- beetje verse peper
- 1 of 2 druppels sinaasappelessence
Bereiding:
- Smelt de chocolade in kleine stukjes au bain-marie;
- Klop ondertussen de slagroom stijf;
- Doe de eiwitten in een grote kom het zout. Klop de eiwitten stijf. Voeg gaande weg en in kleine hoeveelheden de poedersuiker toe. Klop totdat er pieken ontstaan;
- Roer de gesmolten chocolade met een snufje peper en de sinaasappelessence door de slagroom. Voeg de stijfgeklopte eiwitten toe en meng het geheel door elkaar met en garde;
- Verdeel over kleine schaaltjes en zet tenminste een uur in de koelkast om op te stijven.
- Strooi er eventueel nog wat poedersuiker overheen en serveer meteen.
+ Nog geen reacties
Deel het met ons