Chocolademousse

Chocolademousse


Chocolademousse

Chocolademousse

Chocolademousse (6 kleine porties)
Bereidingstijd: 15 mn.
Oventijd: geen
Wachttijd: 60 mn.

Wat doe je met overgebleven ingrediënten van andere recepten? Als je Kalfsragout (link naar recept/blog) maakt dan heb je bijvoorbeeld eiwitten en room over. Gebruik dit dan de volgende dag om een chocolademousse te maken. Heb je meer nodig, dan verdubbel je de hoeveelheden.

Nodig:

  • 100 g. pure chocola
  • 2 eiwitten
  • 170 ml. slagroom
  • 2 el. poedersuiker
  • snufje zout
  • beetje verse peper
  • 1 of 2 druppels sinaasappelessence

Bereiding:

  • Smelt de chocolade in kleine stukjes au bain-marie;
  • Klop ondertussen de slagroom stijf;
  • Doe de eiwitten in een grote kom het zout. Klop de eiwitten stijf. Voeg gaande weg en in kleine hoeveelheden de poedersuiker toe. Klop totdat er pieken ontstaan;
  • Roer de gesmolten chocolade met een snufje peper en de sinaasappelessence door de slagroom. Voeg de stijfgeklopte eiwitten toe en meng het geheel door elkaar met en garde;
  • Verdeel over kleine schaaltjes en zet tenminste een uur in de koelkast om op te stijven.
  • Strooi er eventueel nog wat poedersuiker overheen en serveer meteen.

+ Nog geen reacties

Deel het met ons