
Kipvingers
Kipvingers (4 personen)
Voorbereiding: 10 mn.
Baktijd: 15 mn.
Nodig:
- 300 à 400 g. kipfilet (bij voorkeur biologisch of scharrel)
- glutenvrij wit meel (bv Dove’s Farm)
- glutenvrij paneermeel (bv All purpose rice crumbs van Orgran of Pan gratti van Schar)
- 1 ei
- olijfolie
- peper en zout
- 1 citroen, in partjes gesneden
Bereiding:
- Neem 3 diepe borden. Klop het ei los in één van de borden, voeg er naar smaak zout en peper toe, doe het glutenvrij meel in het tweede en het paneermeel in het derde bord;
- Dep de kipfilets droog en snij deze in repen;
- Haal de repen achtereenvolgens door het meel, dan door het geklopte ei en vervolgens door het paneermeel. Herhaal dit voor alle kiprepen;
- Verwarm de olijfolie in een koekenpan. Als de olie heet is bak alle kipvingers krokant bruin en gaar;
- Serveer meteen met de citroenpartjes. Lekker met frietjes of rijst en een salade.
+ Nog geen reacties
Deel het met ons