Salade met peer, walnoten en geitenkaas

Salade met peer, walnoten en geitenkaas


Salade met peer, walnoten en geitenkaas

Salade met peer, walnoten en geitenkaas

Salade met peer, walnoten en geitenkaas (4 personen)
Bereiding: 10 mn.

Nodig:

  • 100 g. gemengde jonge bladsla
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 rijpe peren
  • 150 g. zachte geitenkaas
  • 50 g. walnoten

Voor de dressing:

  • 6 el. goede olijfolie vergine
  • 1 el. citroensap
  • 1 el. vruchtenazijn (bv frambozen- of dadelazijn)
  • eventueel een beetje vloeibare honing
  • peper en zout

Bereiding:

  • Snij de bleekselderij in dunne plakjes;
  • Schil de peren en snij ze in dunne reepjes;
  • Hak de walnoten in grove stukken en snij de geitenkaas in blokjes;
  • Maak een dressing door de olijfolie, citroensap, (honing) en azijn door elkaar te mengen. Breng het geheel op smaak met peper en zout;
  • Meng de sla en bleekselderij met de dressing;
  • Verdeel het slamengsel over 4 grote borden en verdeel vervolgens de peer, walnoten en geitenkaas er over heen;
  • Serveer met glutenvrij ciabatta of stokbrood.

 

+ Nog geen reacties

Deel het met ons