Huisgemaakte glutenvrije hamburgers

Huisgemaakte glutenvrije hamburgers


Huisgemaakte glutenvrije hamburger

Huisgemaakte glutenvrije hamburger

Huisgemaakte glutenvrije hamburgers (4 pers.)
Voorbereidingstijd: 5 mn.
Bereidingstijd: 10 mn.

Nodig:

Voor de hamburgers:

  • 400 g. mager rundergehakt
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 1 ei
  • 2 el. kappertjes
  • 2 el. ketchup
  • 1 tl. Worcestershiresaus (glutenvrij variant van Bull Dog, verkrijgbaar bij de Toko)
  • 1 tl. paprikapoeder
  • ½ tl. komijnpoeder
  • versgemalen peper en zout
  • olijfolie

Erbij:

  • glutenvrije bolletjes (bv. meergranen bolletjes van Genius)
  • ketchup
  • glutenvrije mayonaise
  • sla
  • tomaten, in plakjes gesneden
  • augurken in plakjes

Verder:
grillpan

Bereiding:

  • Meng het gehakt, ei, sjalot, kappertjes, ketchup en Worscestershire-saus tot een homogene massa. Voeg peper en zout naar smaak toe;
  • Verdeel de gehaktmassa in 4 gelijke delen en draai van ieder deel een bal die je vervolgens voorzichtig plat drukt en rond houdt;
  • Verhit de grillpan en bestrijk het met de olie. Bak de hamburgers rondom bruin en gaar. Zorg ervoor dat ze niet uitdrogen;
  • Snij de bolletjes open, bestrijk ze naar smaak met ketchup of mayonaise. Beleg ze vervolgens met sla, de hamburgers, tomaten en augurken.

TIP: Serveer met frietjes en een salade.

+ Nog geen reacties

Deel het met ons