‘Sticky fingers’ drumsticks
‘Sticky fingers’ drumsticks (4 personen)
Voorbereidingstijd: 5 mn.
Marinadetijd: minimaal 60 mn.
Oventijd: 50 mn.
Nodig:
- 8 kip-drumsticks (scharrel of biologisch)
- 4 el. vloeibare honing
- 4 el. glutenvrije ketjap (merk Improba)
- 4 el. ketchup
- 1 el. worscestershiresaus (glutenvrij)
- 2 teentjes knoflook, geplet en fijngehakt
- Versgemalen peper
Verder:
Grote schaal
Bereiding:
- Meng alle ingrediënten behalve de kip, goed door elkaar in een grote schaal;
- Spoel de kip-drumsticks af en dep ze droog met keukenpapier. Snij met een scherp mes inkepingen in iedere drumstick. Leg de drumsticks in de schaal met de marinade. Schep het geheel goed door zodat alle drumsticks goed bedekt zijn met marinade. Dek de schaal af en zet minimaal 1 uur in de koelkast;
- Verwarm de (hete)luchtoven voor op 180 °C. Haal de schaal met gemarineerde kip alvast uit de koelkast. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de drumsticks op de bakplaat;
- Bak de drumsticks in 50 mn. gaar. Draai ze tussentijds regelmatig om en bestrijk ze met de marinade;
- Serveer meteen met de stroperig geworden marinade eroverheen. Lekker met een gemengde salade en rijst of frietjes.
Tip: deze drumsticks kunnen ook prima op de BBQ. Gaar de drumsticks even 10 mn. voor in de magnetron op 700 W. Dit verkort de gaartijd aanzienlijk en verkleint de kans op schadelijke bacteriën. Leg een vel aluminiumfolie op je grillplaat om de marinadesaus op te vangen.
ghdfry
2pc4wq