
Rode linzensoep ‘East meets west’
Rode linzensoep ‘East meets west’ (6 personen)
Voorbereidingstijd: 15 mn.
Bereidingstijd: 40 mn.
Nodig:
- 2 uien, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, geplet en fijngehakt
- 1 stuk verse gember (ca. 2 cm), geschild en fijngehakt
- 4 vleestomaten, in blokjes gesneden
- 2 winterpenen, geschild en in plakjes gesneden
- 2 pastinaken, geschild en in plakjes gesneden
- ½ spitskool, gewassen en in reepjes gesneden
- 400 g. rode linzen
- 400 g. kipfilet of kippendijen (scharrel of biologisch) in reepjes gesneden
- 2,5 l. kippenbouillon (zelf getrokken of van glutenvrije bouillonblokjes)
- 1 blik tomatenblokjes (400 g.)
- 2 tl. currypoeder
- 2 tl. komijnpoeder
- 2 tl. korianderpoeder
- 2 el. citroensap
- 200 ml. kokosmelk
- zonnebloemolie
- versgemalen peper (& eventueel zout)
- verse koriander, fijngehakt
Verder:
Grote soeppan met dikke bodem
Bereiding:
- Verwarm de eigengemaakte bouillon of maak bouillon van de blokjes;
- Verhit de olie in de soeppan. Fruit daarin de ui en knoflook. Voeg de gember, curry-, koriander- en komijnpoeder, de rode linzen en de hete bouillon toe;
- Laat het geheel ongeveer 15 mn. op laag vuur koken;
- Voeg de kipstukjes en tomatenblokjes toe en laat nogeens 15 mn zachtjes koken;
- Voeg daarna de gesneden tomaten, pastinaak, winterpenen en spitskool toe. Laat nog even meekoken tot de groenten beetgaar en tomaten zacht zijn. Voeg de kokosmelk toe en warm nog even mee;
- Breng tenslotte op smaak met het citroensap, peper en eventueel zout. Garneer met de fijngehakte koriander en serveer meteen.
+ Nog geen reacties
Deel het met ons