Double chocolate chip cookies

Double chocolate chip cookies


Double chocolate chip cookies (ongeveer 30 stuks)

Voorbereiding: 15 mn.
Oventijd: 10 mn.

Double chocolate chip cookies

Double chocolate chip cookies

Nodig:

  • 225 gr zachte boter
  • 300 gr basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 2 tl vanille-extract
  • 250 gr glutenvrij wit meel
  • 50 gr cacao van goede kwaliteit
  • 1 tl baksoda
  • 1 tl. xanthangom
  • 1/2 tl zout
  • 100 gr witte chocola, in kleine stukjes gehakt
  • 100 gr pure chocola, in kleine stukjes gehakt

Bereiding:

  • Verwarm de (hetelucht)oven voor op 180 graden Celsius (Gasoven stand 4);
  • Bekleed twee bakplaten met bakpapier, invetten hoeft niet;
  • Meng de boter en suiker in een grote kom minstens 10 mn. tot een gladde massa ontstaat;
  • Klop de eieren een voor een met het vanille-extract er door;
  • Meng het glutenvrij meel, cacao, xanthangom, baksoda en zout door elkaar en zeef dit vervolgens boven het mengsel. Meng voorzichtig tot er geen klonters meer zijn. Schep de stukjes witte en pure chocola erdoor;
  • Schep met een lepeltje hoopjes van het deeg op de bakplaten;
  • Bak de koekjes 10 minuten in een voorverwarmde oven;
  • Haal ze dan uit de oven, ze zijn dan nog zacht;
  • Laat de koekjes 5 minuten op de bakplaat afkoelen en leg ze dan op een rooster om ze verder af te laten koelen;
  • Je kunt de koekjes een paar dagen in een luchtdichte trommel bewaren.

Tip: Je kunt ook variëren met de toevoegingen: gehakte walnoten, melkchocola in plaats van pure, cranberries, etc.