Thaise krabkoekjes
Thaise krabkoekjes (8 stuks)
Voorbereiding: 15 mn.
Baktijd: 10 mn.
Nodig:
Voor de krabkoekjes
- 2 blikjes krab (let op: krabsticks of surimi zijn vaak niet glutenvrij)
- 1 ei
- 2 el. maismeel of maizena
- 4 à 5 el. glutenvrij paneermeel (bv. Orgran’s multigrain crumbs)
- 1 el. rode currypasta
- 3 limoenblaadjes (toko)
- 2 lente-uien, in ringetjes gesneden
- 2 el. vissaus (check of deze glutenvrij is)
- 1 tl. rietsuiker
- zonnebloemolie
- peper
Voor de dipsaus:
- 1,5 el. sesamolie
- 1,5 el. neutrale olijfolie
- 1 el. limoensap
- 1 el. tomatenketchup (glutenvrij)
- 1 el. gesnipperde lente-ui
- 1 el. gehakte verse koriander
- peper & zout
Bereiding:
- Meng alle ingrediënten voor de koekjes in een ruime schaal tot een stevig brei;
- Draai met natte handen balletjes ter grootte van een pingpongbal;
- Druk de balletjes vervolgens plat, leg ze op een bord en zet het geheel koel tot bereiding;
- Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de krabkoekjes gaar;
- Maak de dipsaus door alle ingrediënten te mengen;
- Serveer warm met de dipsaus.
Tip: lekker met een taugé-wortelsalade.
+ Nog geen reacties
Deel het met ons