Thaise krabkoekjes

Thaise krabkoekjes


Krabkoekjes

Krabkoekjes met taugé-wortelsalade en dip

Thaise krabkoekjes (8 stuks)
Voorbereiding: 15 mn.
Baktijd: 10 mn.

Nodig:

Voor de krabkoekjes

  • 2 blikjes krab (let op: krabsticks of surimi zijn vaak niet glutenvrij)
  • 1 ei
  • 2 el. maismeel of maizena
  • 4 à 5 el. glutenvrij paneermeel (bv. Orgran’s multigrain crumbs)
  • 1 el. rode currypasta
  • 3 limoenblaadjes (toko)
  • 2 lente-uien, in ringetjes gesneden
  • 2 el. vissaus (check of deze glutenvrij is)
  • 1 tl. rietsuiker
  • zonnebloemolie
  • peper

Voor de dipsaus:

  • 1,5 el. sesamolie
  • 1,5 el. neutrale olijfolie
  • 1 el. limoensap
  • 1 el. tomatenketchup (glutenvrij)
  • 1 el. gesnipperde lente-ui
  • 1 el. gehakte verse koriander
  • peper & zout

Bereiding:

  • Meng alle ingrediënten voor de koekjes in een ruime schaal tot een stevig brei;
  • Draai met natte handen balletjes ter grootte van een pingpongbal;
  • Druk de balletjes vervolgens plat, leg ze op een bord en zet het geheel koel tot bereiding;
  • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de krabkoekjes gaar;
  • Maak de dipsaus door alle ingrediënten te mengen;
  • Serveer warm met de dipsaus.

Tip: lekker met een taugé-wortelsalade.

 

+ Nog geen reacties

Deel het met ons