Torta Caprese

Torta Caprese


Torte Caprese

Torte Caprese

Torta Caprese (12 punten)
Voorbereiding: 30 mn
Oventijd: 40 mn

Nodig:

  • 6 eieren
  • 200 g. rietsuiker
  • optioneel 2 el. rum
  • 300 g. amandelmeel
  • 200 g. pure chocolade (min. 55% cacao) in stukken
  • 200 g. roomboter
  • poedersuiker
  • springvorm of tulbandvorm met diameter 24 cm

Bereiding:

  • Splits de eieren. Klop de eierdooiers met de helft van de suiker (en eventueel de rum) met behulp van een mixer tot een witte en dikke massa;
  • Rooster het amandelmeel kort in een droge koekenpan (let op dat het niet aanbrandt). Smelt de boter en chocola in de magnetron op laag vermogen. Roer met een garde een paar keer tussentijds goed door tot het een glad geheel vormt;
  • Voeg de geroosterde amandelen aan het chocolademengsel toe;
  • Verwarm de oven voor op 175 °C (hete lucht);
  • Spatel het chocolade-amandelmengsel luchtig door de eiermassa;
  • Klop de eiwitten in een schone en vetvrije kom stijf. Voeg gaandeweg de rest van de suiker en een snufje zout toe en klop tot witte pieken ontstaan;
  • Vet de springvorm in met boter of bakspray;
  • Spatel de stijfgeslagen eiwitten voorzichtig door het chocolade-amandel mengsel en giet het beslag over in de springvorm. Strijk de bovenkant glad;
  • Plaats de springvorm in het midden van de oven en bak ongeveer 40 mn. Haal de taart vervolgens uit de oven en laat afkoelen. Verwijder de bakvorm pas als het helemaal afgekoeld is;
  • Serveer met poedersuiker.

VARIATIETIP: je kunt het amandelmeel vervangen door hazelnoten- of walnotenmeel. Dit kun je dan zelf maken door de hazel- of walnoten in de keukenmachine heel fijn te hakken.

+ Nog geen reacties

Deel het met ons