Spaanse tortilla

Spaanse tortilla


Spaanse tortilla

Spaanse tortilla

Spaanse Tortilla (4 personen)
Voorbereiding: 10 mn.
Bereidingstijd: 30 mn.

Nodig:

  • 600 g. vastkokende aardappels, geschild
  • 2 uien, in ringen gesneden
  • 2 teentjes knoflook, geplet en fijngehakt
  • 5 eieren
  • 2 x 2 el. olijfolie
  • (versgemalen) peper en (zee)zout

Verder:
Grote koekenpan

Bereiding:

  • Snij de aardappels in schijfjes. Verhit 2 el. olijfolie in de pan. Leg de aardappelschijfjes en uienringen om en om in de pan, bestrooi met versgemalen peper en zeezout en bak op laag vuur in ongeveer 20 mn. gaar;
  • Klop ondertussen de eieren los in een ruime schaal. Voeg naar smaak peper en zout toe. Als de aardappels bijna gaar zijn draai het vuur uit. Meng de aardappels en uien door de geklopte eieren;
  • Veeg de pan schoon. Verhit nogmaals 2 el. olijfolie en bak het eiermengsel ongeveer 5 mn. op laag vuur. Keer de tortilla halverwege om met behulp van een bord en bak de andere kant nog eens 5 mn.
  • Serveer warm of koud, in punten gesneden als één van verschillende tapas of als hoofdgerecht met een salade.

TIP: Deze tortilla kan ook met chorizo gemaakt worden. Bak als eerste 100 g. chorizoblokjes in een droge koekenpan. Bewaar de chorizo apart en voeg deze toe aan het eiermengsel voor het bakken van de tortilla.

+ Nog geen reacties

Deel het met ons