Pompoenquiche

Pompoenquiche


Pompoenquiche

Pompoenquiche

Pompoenquiche (6 tot 8 personen)
Voorbereiding: 30 mn. (+ wachttijd 1 uur)
Oventijd: 50 mn.

Nodig:

Voor het korstdeeg:

  • 200 g. glutenvrij wit meel (+ wat extra voor de quichevorm)
  • 20 g. glutenvervanger (bv Orgran)
  • 100 g. koude roomboter (+ wat extra voor het invetten van de quichevorm)
  • 1 snufje zout
  • 5 el. koud water

Voor de vulling:

  • 1/4 flespompoen In blokjes gesneden
  • 2 sjalotten gesnipperd
  • 80 g. gedroogde vijgen, in stukken gesneden
  • 80 g. walnoten, grof gehakt
  • 75 g. belegen geraspte kaas
  • 4 eieren
  • 150 ml. room
  • peper en zout

Verder:

  • Quichevorm doorsnede 26 cm
  • Deegroller
  • Plastic folie

Bereiding:

  • Voor het deeg, doe het GV meel, glutenvervanger, zout en roomboter in een schaal en kneed tot Een soepel deeg. Voeg gedurende het kneden de eetlepels koud water toe. Kneed verder tot een soepel deeg ontstaat;
  • Vet de quichevorm in met boter en bestrooi met wat glutenvrij meel;
  • Rol het deeg uit tussen 2 vellen plastic folie uit tot een lap van ongeveer 30 cm doorsnede;
  • Schuif of kantel het deeg in de quichevorm, rol het overtollige deeg naar binnen toe en druk aan om een stevige en gelijkmatige rand te maken;
  • Dek af met plastic folie en plaats de quichevorm ca. 1 uur in de koelkast;
  • Snijd intussen de pompoen in stukken en de vijgen in reepjes, hak de sjalotten fijn en de walnoten in grove stukken;
  • Warm de oven voor op 200 °C;
  • Haal na een uur de quichevorm uit de koelkast en prik het deeg op verschillende plekken met een vork in;
  • Verdeel vervolgens de pompoenstukken, walnoten, sjalotten en vijgen over het deeg;
  • Klop de eieren met de room luchtig. Voeg er de helft van de geraspte kaas aan toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout (let op de kaas kan al voldoende zout zijn);
  • Giet het eiermengsel over en tussen de groenten. Strooi de rest van de kaas er over heen;
  • Plaats in de voorverwarmde oven en bak ongeveer 50 mn. Tot de pompoen gaar is en de kaas gesmolten.

Tip: dit gerecht is geïnspireerd op het recept uit Allerhande (december 2012). In plaats van zelfgemaakt deeg kun je ook glutenvrij bladerdeeg gebruiken (gebruik dan 5 à 6 blaadjes).

+ Leave a Comment