Polentakoekjes met aubergine-tomatensaus

Polentakoekjes met aubergine-tomatensaus


polentakoekjes-2_lr

Polentakoekjes

Polentakoekjes met aubergine-tomatensaus (4 personen)

Voorbereiding: 10 mn.
Bereiding: 30 mn. + 30 mn. wachttijd

Nodig:

  • 170 g. polenta of zuivere maisgries (let op dat het niet gemengd is met spelt, tarwe of iets anders)
  • 700 ml. water
  • 1/2 groentebouillontablet (glutenvrij)
  • 75 g. geraspte Parmezaanse kaas
  • 5 salieblaadjes, fijngehakt
  • olijfolie
  • extra polenta

Voor de aubergine-tomatensaus:

  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kleine aubergine, in blokjes gesneden
  • 4 romatomaten, in blokjes gesneden
  • 1 gele paprika, in blokjes gesneden
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 el. rietsuiker
  • olijfolie
  • 1 tl. rozemarijn, fijngehakt
  • versgemalen peper en zout
  • 1 el. basilicum, fijngehakt

Erbij:

  • versgeraspte Parmezaanse kaas
  • olijfolie vergine

Verder:

  • bakplaat
  • plastic folie
  • ronde vormsnijder of glas
  • koekenpan

Bereiding:

  • Breng het water aan de kook en voeg het halve bouillonblokje toe. Voeg al roerend de polenta toe. Blijf roeren en laat de polenta 3 mn. zachtjes koken. Neem de pan van het vuur en roer er wat olijfolie, de gehakte salie en de Parmezaanse kaas door;
  • Bekleed de bakplaat met een laag plasticfolie en giet de nog warme polenta op de bakplaat. Strijk het geheel uit tot een dikte van ongeveer 1 cm. Bekleed met nog een vel plasticfolie en laat minimaal 30 mn. afkoelen en opstijven;
  • Maak ondertussen de aubergine-tomatensaus. Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem. Fruit de ui tot deze zacht is. Voeg de aubergine, tomaten, paprika en knoflook toe. Laat het geheel garen. Voeg de rozemarijn toe, de tomatenblokjes en suiker. Breng op smaak met versgemalen peper en zout. Hou de saus warm;
  • Steek met een ronde vormsnijder of glas ronde koekjes uit de plak afgekoelde polenta. Strooi de extra polenta op een bord en wentel de koekjes in de polenta totdat ze helemaal bedekt zijn;
  • Verhit olijfolie in de koekenpan. Bak de polentarondjes in ongeveer 5 mn. goudbruin en krokant;
  • Serveer meteen met de aubergine-tomatensaus en verse Parmezaanse kaas.

Tip: lekker met een gemengde salade van jonge bladsla, cherrytomaatjes, pijnboompitten en olijfolie-basalmicoazijndressing.

 

+ Nog geen reacties

Deel het met ons