Lang nazomeren

Lang nazomeren


zonEen mooi najaar en een lange nazomer maken iedereen blij. Lekker erop uit en genieten van zon en gezelschap. Hoewel pompoen en stamppot deze herfst al wel op het menu hebben gestaan prijken zomerse gerechten nog regelmatig op tafel bij Cucina di Clara, zolang de zon schijnt. Favorieten zijn Mediterrane en Aziatische gerechten. Ze zijn makkelijk te bereiden, licht, fris en soms wat pittig van smaak en vaak ieder mans vriend. Met wat handig geselecteerde bijgerechten zoals basmati of andere rijst, papadums, kroepoek, salades of atjars zijn ze ideaal voor een etentje met vrienden en grotere gezelschappen. Zorg ervoor dat je hoofdgerechten en desserts qua structuur en smaak op elkaar laat aansluiten. Dus als je een meelrijk hoofdgerecht serveert zoals pasta, risotto of een hartige taart zorg dan voor een dessert zonder meel maar bijvoorbeeld op basis van yoghurt, room, ijs, noten en /of fruit. Als je juist wilt pronken met een zoete taart als afsluiter zorg dan voor minder zetmeelproducten bij je hoofdgerecht. Je voorkomt hiermee een opgeblazen gevoel en een zware spijsvertering na afloop van je etentje.

Onderstaand dessert is geïnspireerd op een recept uit Bill Granger’s Relax, een van de prachtige kookboeken van deze Australische kok. Het is een heerlijk fris toetje dat prima aansluit op een Aziatische hoofdgerecht. Bijkomend voordeel is dat het ruim van tevoren te bereiden is en in de koelkast bewaard kan worden tot het moment van serveren. Handig.

Alleen even niet op de calorieën letten… en gewoon genieten.

Naar recept Kokos pannacotta

+ Nog geen reacties

Deel het met ons