Kokos pannacotta met mangocoulis

Kokos pannacotta met mangocoulis


Kokos pannacotta met mango

Kokos pannacotta met mango

Kokos pannacotta met mangocoulis (voor 6 personen)
Bereidingstijd: 20 mn + 10 mn
Oventijd: geen

Nodig:

  • 6 (runder)gelatineblaadjes (of 10g. gelatine)
  • 250 ml ongezoete kokosmelk
  • 250 ml slagroom
  • 60 g. witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 grote verse mango
  • ½ citroen of limoen
  • 20 g. suiker
  • eventueel 1 vanillestokje
  • kokosrasp voor de garnering
  • 6 plastic puddingvormpjes of plastic wegwerpkoffiebekers

Bereiding:

  • Laat de gelatine 5 minuten weken in een kommetje koud water. Verwarm op laag vuur de kokosmelk, room, basterdsuiker en vanillesuiker in een pannetje met dikke bodem. Roer tot dat de suiker opgelost is. Verwarm het geheel tot het bijna kookt en haal dan van het vuur af. Knijp de zacht geworden gelatineblaadjes uit, voeg ze toe aan het roommengsel en roer tot ze zijn opgelost;
  • Schenk het roommengsel in de plastic puddingvormpjes en laat de pannacotta afkoelen. Laat de vormpjes daarna minimaal 6 uur in de koelkast opstijven;
  • Maak ondertussen de mangocoulis. Snijd de mango in kleine stukjes. Vang het sap op en doe dit en de mangoblokjes samen met het citroen- of limoensap, de suiker en opengesneden vanillestokje in een pannetje met dikke bodem. Breng het geheel aan de kook en laat het vervolgens op laag vuur inkoken tot een wat dikke massa. Verwijder het vanillestokje. Indien gewenst pureer het dan met de staafmixer tot een gladde saus. Laat de saus afkoelen en bewaar het tot het opdienen in de koelkast;
  • Doop vlak voor het serveren de vormpjes kort in een kom met heel water om de pannacotta los te weken. Leg een dessertbordje op het puddingvormpje en stort de pannacotta door het geheel om te draaien. Giet er wat mangosaus omheen en sprinkel de kokosrasp er overheen.

Tip: Indien gewenst kun je de mango vervangen door ananas of ander tropisch fruit.

+ Nog geen reacties

Deel het met ons