Knolselderijsoep
Knolselderijsoep (4 personen)
Voorbereiding: 5 mn.
Bereiding: 15 mn.
Nodig:
- 1/2 knolselderij (in blokjes gesneden)
- 2 middelgrote aardappels (in blokjes gesneden)
- 2 sjalotten (gesnipperd)
- 1 teentje verse knoflook (geplet en gehakt)
- 1,5 l. hete groentebouillon
- 100 ml. room of kookroom (glutenvrij)
- 2 el. gehakte platte peterselie
- olijfolie
- peper en zout
Bereiding:
- Verhit de olijfolie in een ruime pan en fruit de ui;
- Voeg de knolselderijblokjes en knoflook toe en fruit even mee;
- Voeg de hete bouillon en aardappelblokjes toe;
- Laat het geheel ongeveer 15 mn. koken totdat de knolselderij en aardappelblokjes gaar zijn;
- Pureer vervolgens met de staafmixer en voeg de room toe;
- Meng het geheel goed door en voeg peper en zout naar smaak toe.
- Serveer met de gehakte peterselie.
Heerlijke soep en eenvoudig te maken. Zonnatura heeft glutenvrije (tevens vegan) groentebouillon tabletten, verpakking van 6 stuks.