Knolselderijsoep


Knolselderijsoep (4 personen)
Voorbereiding: 5 mn.
Bereiding: 15 mn.

Nodig:

  • 1/2 knolselderij (in blokjes gesneden)
  • 2 middelgrote aardappels (in blokjes gesneden)
  • 2 sjalotten (gesnipperd)
  • 1 teentje verse knoflook (geplet en gehakt)
  • 1,5 l. hete groentebouillon
  • 100 ml. room of kookroom (glutenvrij)
  • 2 el. gehakte platte peterselie
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding:

  • Verhit de olijfolie in een ruime pan en fruit de ui;
  • Voeg de knolselderijblokjes en knoflook toe en fruit even mee;
  • Voeg de hete bouillon en aardappelblokjes toe;
  • Laat het geheel ongeveer 15 mn. koken totdat de knolselderij en aardappelblokjes gaar zijn;
  • Pureer vervolgens met de staafmixer en voeg de room toe;
  • Meng het geheel goed door en voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Serveer met de gehakte peterselie.

+ Nog geen reacties

Deel het met ons