Kwarkmuffins met bosbessen en haver

Kwarkmuffins met bosbessen en haver


Glutenvrije kwarkmuffins met bosbessen en haver

Glutenvrije kwarkmuffins met bosbessen en haver

Glutenvrije kwarkmuffins met bosbessen en haver (ca. 20 stuks)
Voorbereiding: 15 mn.
Bakken: 25 a 30 mn.

Dit recept is geïnspireerd op de ‘Blueberry, Oats and Yoghurt muffins’ van Donna Hay. Deze muffins zijn eenvoudig te maken en heerlijk voor bij de Paasbrunch of gewoon zomaar bij de thee.

Nodig:

  • 375 g. glutenvrij wit meel (b.v. Dove’s Farm Wit)
  • 10 g. glutenvrij bakpoeder
  • snufje zout
  • 100 g. witte basterdsuiker (+ wat extra voor het bestrooien)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 eieren, losgeklopt
  • 150 g. roomboter, gesmolten (of plantaardige margarine)
  • 140 g. magere kwark
  • 150 g. bosbessen, vers of diepvries
  • 40 g. glutenvrije havervlokken (bv. Van Lieke is vrij)

Verder:

  • Muffinvorm(en)
  • Muffinpapier (ca. 20 stuks)
  • (keukenmachine)

Bereiding:

  • Als je diepvriesbosbessen gebruikt, laat ze dan van tevoren ontdooien (bij voorkeur niet in de magnetron omdat ze dan mogelijk gaan garen). Als je verse bosbessen gebruikt, was ze onder koud water en laat ze uitlekken;
  • Verwarm de oven op 180 °C voor;
  • Doe het meel, zout, de bakpoeder, suiker, vanillesuiker, gesmolten boter, geklopte eieren en kwark in een ruime beslagkom en mix alle ingrediënten goed door elkaar tot een luchtig beslag ontstaat;
  • Roer er ¾ van de havervlokken doorheen. Voeg tenslotte de bosbessen toe en spatel deze voorzichtig door het beslag;
  • Bekleed de muffinvorm met het muffinpapier. Vet deze in met bv. bakspray of wat gesmolten boter;
  • Schep in iedere muffinvorm een ruime lepel beslag. Bestrooi tenslotte alle muffins met de overgebleven havervlokken en wat basterdsuiker;
  • Bak de muffins ongeveer 25 mn. Check op gaarheid met een satéprikker. Laat desnoods nog 5 mn. extra bakken. Laat de muffins even afkoelen voor het serveren.

+ Nog geen reacties

Deel het met ons