Gevulde paprika’s uit de oven

Gevulde paprika’s uit de oven


Gevulde paprika's

Gevulde paprika’s uit de oven

Gevulde paprika’s uit de oven (4 personen)
Voorbereiding: 25 mn
Oventijd: 25 mn

Nodig:

  • 4 rode parika’s
  • 2 kleine uien, gesnipperd
  • 2 teentjes verse knoflook, geplet
  • 400 g. rundergehakt, bij voorkeur biologisch
  • ½ courgette
  • 250 g. champignons
  • 50 g. rozijnen
  • een handvol pijnboompitten
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 100 g. geraspte kaas
  • olijfolie
  • 1 tl. paprikapoeder
  • 1 tl. kaneel
  • 1 tl. milde currypoeder
  • peper & zout

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C (hete lucht oven);
  • Fruit de ui en knoflook in de olijfolie. Bak het gehakt mee en kruid het geheel met paprikapoeder, currypoeder en kaneel. Breng op smaak met peper en zout;
  • Hak de courgette in blokjes en snij de champignons in plakjes. Voeg deze toe aan het gehaktmengsel en bak even mee. Voeg rozijnen en pijnboompitten toe;
  • Voeg tenslotte de tomatenpuree toe en eventueel wat water als het geheel te dik is. Roer goed door;
  • Was en halveer de paprika’s. Leg ze in een ruime en ingevette ovenschaal;
  • Vul de halve paprika’s met het gehaktmengsel en strooi er de geraspte kaas overheen;
  • Zet ongeveer 25 mn in de oven totdat er een mooi bruin korstje ontstaat;
  • Serveer meteen, lekker met rijst en een salade.

 

+ Nog geen reacties

Deel het met ons