Gevulde hartige pannenkoeken

Gevulde hartige pannenkoeken


Glutenvrije hartige pannenkoeken

Glutenvrije hartige pannenkoeken

Gevulde hartige pannenkoeken (4 personen, 8 pannenkoeken)

Pannenkoeken maar dan anders… Met een hartige vulling, kaas erover heen en dan nog even in de oven laten gratineren. Het lijkt op cannelloni maar dan toch weer net iets anders. Verrassend makkelijk en lekker gerecht…

Voorbereiding: 10 mn.
Bereiding: 20 mn.
Oventijd: 15 mn. + eventueel 5 mn. gratineren

Nodig:
Voor het beslag:

  • 200 g. glutenvrije wit meel (bv. Dove’s Farm)
  • 2 eieren
  • snufje zout
  • 2 dl. halfvolle melk
  • 2 dl. koolzuurhoudend water (bv. spa Marie-Henriette)
  • olijfolie of bakboter

Voor de vulling:

  • 400 g. gemengde groenten naar smaak (zelf in kleine stukjes gesneden of kant-en-klare roerbakmix)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 5 el. ketchup of 1 blikje tomatenpuree
  • 100 g. smeerkaas met fijne kruiden (glutenvrij)
  • 1 bekertje zure room
  • 100 g. geraspte belegen kaas
  • olijfolie
  • versgemalen peper
  • zout

Verder:

  • Koekenpan
  • Wokpan
  • Grote ovenschaal

Bereiding:

  • Voor het beslag klop de 2 eieren luchtig los met een snufje zout. Zeef dan het meel erover heen en meng voorzichtig met een garde. Voeg beetje bij beetje melk en water, roer tussendoor telkens goed door om klonters te voorkomen. Door het koolzuurhoudend water gaat het beslag licht bruisen. Dit zorgt voor luchtige pannenkoeken. Als het beslag te dun is, voeg dan een beetje meel toe. Als het te dik is kun je nog wat water of melk toevoegen;
  • Verwarm de oven voor op 200 °C;
  • Bak in een hete koekenpan 8 pannenkoeken. Hou ze tussendoor warm (bv op een warm bord met aluminiumfolie of in de oven op 75 °C);
  • Verhit de olijfolie in een grote (wok)pan en roerbak ui, knoflook en groenten totdat deze beetgaar zijn. Voeg ketchup of tomatenpuree (in dit geval voeg ook een beetje water toe) en breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal van het vuur;
  • Vet de ovenschaal in met olijfolie;
  • Smeer vervolgens telkens een pannenkoek in met smeerkaas, beleg het met 1/8 van het groentemengsel, en rol de pannenkoek op. Leg de gevulde pannenkoek in de ovenschaal. Herhaal dit voor de andere pannenkoeken;
  • Klop de zure room los en verdeel dit over de pannenkoeken. Strooi de geraspte kaas over de pannenkoeken en schuif de ovenschaal in het midden van de oven;
  • Laat het geheel ongeveer 15 mn. mooi bruin worden. Zet indien gewenst nog eens 5 mn. onder de grill (laagste stand) voor een krokant korstje.

 

+ Nog geen reacties

Deel het met ons