Brownies

Brownies


Brownies net uit de oven

Brownies net uit de oven

Brownies (20 stuks)
Voorbereiding: 15 mn.
Oventijd: 30 – 35 mn.

Nodig:

  • 125 gr. pure chocola in stukken (min 55 %)
  • 3 eieren (bij voorkeur biologisch)
  • 125 gr. glutenvrij meel (bv. Dove’s Farm wit) (= 25 el.)
  • 300 gr. rietsuiker bij voorkeur biologisch of fairtrade of basterdsuiker (= 16 el.)
  • 175 gr. roomboter (bij voorkeur biologisch) (zie streepjes op de verpakking)
  • 1 zakje vanillesuiker of 1 tl. vanille extract.
  • Naar keuze: 125 gr. fijngehakte walnoten (een paar el.)

Bereiding:

  • Verwarm de oven op 180 °C;
  • Vet een bakblik of ovenschaal (afmeting ongeveer 25 x 35 cm) in met roomboter;
  • Smelt de boter in de magnetron of op een laag pitje in een pannetje met dikke bodem. Voeg de chocola aan toe en roer goed tot alles gesmolten is en een gladde massa vormt;
  • Roer de suiker erdoor, dan de eieren en vanillesuiker of extract;
  • Zeef of voeg het meel toe en meng voorzichtig. Schep er eventueel de walnoten doorheen;
  • Giet het mengsel in de ingevette schaal en bak het geheel ongeveer 35 minuten (let op dat je het niet laat aanbranden);
  • Laat afkoelen en snij in vierkante stukken.
Ingrediënten voor brownies

Ingrediënten voor brownies

een pan in plaats van beslagkom

een pan in plaats van beslagkom

Glad beslag voor de brownies

Glad beslag voor de brownies

+ Nog geen reacties

Deel het met ons