Aardbeien-chocoladetaart

Aardbeien-chocoladetaart


Aardbeientaart met witte chocola

Aardbeien chocoladetaart

Aardbeien-chocoladetaart
Voobereiding: 1 uur
Oventijd: 30 mn

Nodig:

Zanddeeg:

  • 200 g glutenvrij wit meel (bv Dove’s Farm Wit of Finax Bakmix wit)
  • 20 g glutenvervanger
  • 60 g witte basterdsuiker of poedersuiker
  • snufje zout
  • 90 g koude roomboter
  • 1 ei
  • indien nodig extra GV meel of een beetje ijskoud water

Vulling:

  • 200 ml. crème fraiche
  • 250 ml. slagroom
  • 180 g. witte chocola
  • 500 g. kleine aardbeien

Verder:

  • Bakvorm of quichevorm,  diameter 26 cm
  • Deegroller
  • Plasticfolie

Bereiding:

  • Zeef meel met glutenvervanger in mengkom. Voeg suiker, zout, ei en koude boter toe. Kneed alle ingrediënten samen tot een samenhangend deeg. Rol het deeg uit op een met GV meel bestuifde plastic folie. Vet een quichevorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier. Vet het bakpapier ook in. Bekleed de vorm vervolgens met het uitgerolde deeg. Prik het deeg in met een vork op verschillende plekken.
  • Warm de oven op 200 gr C (hete lucht oven 180 gr C). Plaats op de bodem van de taart bakpapier met bakbonen, en bak de taart blind 20 mn. Na 20 mn verwijder de bakbonen, en bak de taartbodem nog 10 mn verder gaar.
  • Ondertussen (kan ook als 1e stap) verwarm op laag vuur de crème fraiche, 100 ml slagroom en de chocolade in een pannetje. Laat de chocolade langzaam smelten in het roommengsel en meng zorgvuldig. Haal het pannetje van het vuur en laat het mengsel afkoelen. Als het mengsel is afgekoeld plaats het pannetje in de koelkast gedurende 2 uur.
  • Als de taartbodem na ongeveer 30 mn gaar is, haal het uit de oven en laat het helemaal afkoelen.
  • Klop de rest van de slagroom lobbig en meng met het chocolademengsel. Was de aardbeien voorzichtig en dep ze droog. Bedek de afgekoelde taartbodem met door de helft gesneden aardbeien. Bedek de bodem vervolgens met het room-chocolade mengsel.
  • Strijk het geheel glad en laat het minimaal nog 1 uur (bij voorkeur een hele nacht) in de koelkast verder opstijven.
  • Versier de taart met halve aardbeien en bewaar de taart tot gebruik in de koelkast.

TIP: Heerlijk bij een zomerse picknick of als afsluiter bij een BBQ.

Een goddelijke taart voor chocoholics!

+ Nog geen reacties

Deel het met ons